Speciális összetétel,
komplex hatás

Szűz lány is kaphat hüvelygombát?

  Mivel a hüvelygomba (candidiasis) nem feltétlenül szexuális úton terjed, ezért olyan lányoknál is kialakulhat, akik még nem élnek nemi életet. A betegséget ugyanis a hüvelyben eleve jelen lévő Candida gombák túlszaporodása okozza.

Hogyan kezelhető a hüvelygomba szűz lányoknál?

 Azok a lányok, akiknek még ép a szűzhártyájuk, hüvelykúpot nem tudnak használni, a külső nemi szervek gyulladt felszínét viszont kezelhetik hüvelygomba elleni krémmel, illetve szedhetik szájon át az orvos által felírt gombaellenes gyógyszert.

Candida-diétával le lehet fogyni?

 Bár a Candida diéta nem kifejezetten fogyókúrás terápia, de mivel csökkentett cukor- és szénhidrát-bevitelt ír elő, így megtörténhet, hogy aki ezekből az élelmiszerekből korábban sokat fogyasztott, a diéta „mellékhatásaként” a testsúlyából is veszít majd. Ugyanakkor, ha valaki csak fogyni szeretne, nem valószínű, hogy ez lenne számára a leghatékonyabb diéta. A Candida-diétát ugyanis arra találták ki, hogy a hüvelygombára (candidiasisra) fokozottan hajlamos nők hatékonyabban tudják megelőzni a fertőzés kiújulását.

Miben különbözik a bakteriális és a gombás hüvelyfertőzés?

  Bár mindkét betegség hátterében a hüvely biológiai egyensúlyának a megbomlása áll, a kétféle fertőzést más-más kórokozók idézik elő. A bakteriális vaginózist a baktériumok, a candidiasist pedig a Candida gombák túlszaporodása okozza. A kétféle fertőzés tünetei is eltérőek: a bakteriális hüvelygyulladásra halszagú, áttetsző hüvelyfolyás, míg a hüvelygombára a szagtalan, fehér vagy sárgás, túrószerű váladék a jellemző. A viszketés, az égő fájdalom a gombás hüvelyfertőzés vezető tünetei, ritkábban azonban a bakteriális fertőzéshez is társulhatnak. A különböző eredet és tünetek miatt a kétféle betegség mindenképpen eltérő kezelést igényel! Bővebben: www.noiterep.hu

A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt gyógyászati segédeszköz.

 Speciális összetételű és komplex hatású:

• bórsav, tejsav, bizabolol (kamillából származó illóolaj)

• nemcsak a gombák szaporodását képes gátolni, hanem a viszketést, égő érzést is csillapítja

Teljessé teszi a gombaellenes kezelést, különösen gyakran kiújuló hüvelygomba esetén

Patikában azonnal, recept nélkül hozzáférhető

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Ajánlott fogyasztói ár: 3590 Ft –
Az ár tájékoztató jellegű,
patikánként eltérést mutathat.

Létezik olyan gyógyszer, amely a bakteriális és a gombás hüvelyfertőzést egyaránt gyógyítja?

A kétféle hüvelyfertőzést eltérő módon kell kezelni. Azonban mind a bakteriális mind a gombás hüvelygyulladás leküzdése után fontos, hogy a hüvely savas pH-ját visszaállítsuk. A hüvely biológiai egyensúlyának megóvásával mindkét fajta hüvelygyulladás megelőzését elősegíthetjük.

Szabad-e a szex a hüvelygomba-fertőzés alatt?

Egy fájdalmas hüvelygyulladás idején nem valószínű, hogy bárki is örömmel venné társa közeledését. Ám ha Ön nem érez fájdalmat, természetesen együtt lehet partnerével, de kérje ki orvosa tanácsát, mert bizonyos esetekben szükség lehet a másik fél gomba elleni kezelésére is, az esetleges oda-visszafertőződés elkerülése érdekében. Nem árt tudni, hogy a gombaellenes szerek csökkenthetik a spermicidek védő hatását, illetve gyengítik az óvszer és a pesszárium anyagát.

A barátomtól elkaphattam a gombás fertőzést?

A hüvelygomba alapvetően nem szexuális úton terjedő betegség. A gombás hüvelygyulladást a hüvelyben élő Candida gombák okozzák, ha valamely oknál fogva túlszaporodnak. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a tünetek közvetlenül a szexuális aktus után jelentkeznek, ennek az is lehet az oka, hogy az ondó a hüvely pH-ját erőteljesen megváltoztatja.

Uszodában, strandon elkaphatom-e a hüvelygombát?

Mivel a Candida gomba nedves, párás környezetben szaporodik legkönnyebben, ezért a strand fokozottan veszélyes terep, mert kedvez a betegség kialakulásának. A megelőzést segíti, ha fürdőzés után azonnal lezuhanyozunk, és lecseréljük a nedves fürdőruhát.