Micovag Plus képes gátolni a gombák szaporodását
Micovag plus csökkenti a hüvelygomba okozta kellemetlen tüneteket

Gyakori kérdések és válaszok a Micovag PLus hüvelykúpról

Hogyan kell alkalmazni A Micovag Plus hüvelykúpot?

Naponta egy hüvelykúpot kell alkalmazni – ha az orvos másképpen nem rendeli –, lehetőleg az esti órákban, lefekvés előtt. A kúp vivőanyaga (glicerin) nem szívódik fel, hanem kiürül a hüvelyből, ezért a kezelés időtartama alatt szükség lehet tisztasági betét használatára.

Micovag Plus hüvelykúp használata mellett élhetek-e szexuális életet?

Micovag kamilla sárga virág[/caption]A Micovag hüvelykúp használata idején tanácsos kerülni a szexuális együttlétet.

Gombás fertőzésem van, a Micovag Plus megszünteti a problémámat?

Miután a gombás fertőzést a nőgyógyász megállapította, többféle terápiás módszer létezik a hüvelygomba kezelésére. A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére szolgáló készítmény, amely képes gátolni a fertőzést okozó mikroorganizmusok terjedését, valamint enyhíti a kellemetlen tüneteket.

Gyakori kérdések és válaszok a hüvelygombáról

Uszodalátogatás, illetve wellness-hétvége után előfordulhat, hogy gombás fertőzésem van? Mit tegyek?

Sajnos ez lehetséges! A meleg, párás és nedves környezet – meleg vizes uszodák, szaunák, wellness-részlegek használata – kedveznek az egészséges hüvelyflórában jelen lévő gombák elszaporodásának.

Megelőzésre használhatom-e a Micovag Plus készítményt? Hogyan?

A Micovag Plus hüvelykúp hüvelygomba megelőzésre való használatáról egyeztessen nőgyógyászával.

Candida-diétával le lehet fogyni?

Bár a Candida diéta nem kifejezetten fogyókúrás célokat szolgál, de mivel csökkentett cukor- és szénhidrátbevitelt ír elő, így megtörténhet, hogy aki ezekből az élelmiszerekből korábban sokat fogyasztott, a diéta „mellékhatásaként” a testsúlyából is veszít majd. Ugyanakkor, ha valaki csak fogyni szeretne, nem valószínű, hogy ez lenne számára a legcélravezetőbb étrend. A Candida-diétát ugyanis arra találták ki, hogy a hüvelygombára (candidiasisra) fokozottan hajlamos nők hatékonyabban tudják megelőzni a fertőzés kiújulását.

A fogamzásgátlók tényleg hajlamosítanak a gombás vagy bakteriális hüvelyi fertőzésekre? Hogyan előzhetem meg a bajt?

Önmagában a fogamzásgátló tabletta szedése nem okoz hüvelyfertőzést. Aki fogamzásgátlót szed, általában nem alkalmaz mechanikai védelmet, azaz nem használ óvszert. Márpedig a lúgos kémhatású ondóváladék felboríthatja a hüvelyi savas pH-t, és az emiatt megváltozó hüvelyi környezetben könnyebben elszaporodhatnak a kórokozók, ami rendellenes hüvelyfolyást és egyéb tüneteket okozhat. Az ondóváladék mellett a szexuális együttlét alatt keletkező apró hüvelyi hámsérülések ugyancsak elősegíthetik a fertőzés kialakulását.

Miben különbözik a bakteriális és a gombás hüvelyfertőzés?

Bár mindkét betegség hátterében a hüvely biológiai egyensúlyának a megbomlása áll, a kétféle fertőzést más-más kórokozók idézik elő. A bakteriális vaginózist különböző baktériumok, a gombás fertőzést (candidiasist) pedig a Candida gombák túlszaporodása okozza. A kétféle fertőzés tünetei is eltérőek: a bakteriális hüvelygyulladásra halszagú, áttetsző, bőséges hüvelyfolyás, míg a hüvelygombára a szagtalan, fehér vagy sárgás, túrószerű váladék a jellemző. A viszketés és az égő fájdalom a gombás hüvelyfertőzés vezető tünetei, ritkábban azonban a bakteriális fertőzéshez is társulhatnak ugyanezek a panaszok. A különböző eredet és tünetek miatt a kétféle betegség mindenképpen eltérő kezelést igényel! Bővebben: www.noiterep.hu

Szűz lánynál is előfordulhat hüvelygomba?

Mivel a hüvelygomba (candidiasis) nem feltétlenül szexuális úton terjed, ezért olyan lányoknál is kialakulhat, akik még nem élnek nemi életet. A betegséget ugyanis a hüvelyben eleve jelen lévő Candida gombák túlszaporodása okozza.

Hogyan kezelhető a hüvelygomba szűz lányoknál?

Azok a lányok, akiknek még ép a szűzhártyájuk, hüvelykúpot nem tudnak használni, a külső nemi szervek gyulladt felszínét viszont kezelhetik hüvelygomba elleni krémmel, illetve szedhetik szájon át az orvos által felírt gombaellenes gyógyszert.