Micovag Plus képes gátolni a gombák szaporodását
Micovag plus csökkenti a hüvelygomba okozta kellemetlen tüneteket

Fáj a szex? Ez lehet a háttérben: 7 lehetséges ok

Nem is gondolnád, milyen sok nőnek okozott már gondot az intim együttlét közben érzett fájdalom. Íme, milyen okok állnak a leggyakrabban a panaszok hátterében:

Gombás fertőzés? Tipp a fájdalmas szex hátterében 7 lehetséges ok is állhat

Hüvelygomba

A hüvelyi gombás fertőzés miatt érzékennyé válik a hüvelyhám, emiatt a szexuális közösülés is fájdalmas lehet. Hüvelygomba esetén fordulj nőgyógyászhoz, aki előírja számodra a megfelelő terápiát. Várhatóan szükség lesz helyi kezelésre, azaz valamilyen hüvelykúp, krém lokális használatára.

Hólyaghurut

A felfázás, avagy hólyaghurut csípő, égő érzést okoz a hüvely tőszomszédságában található húgycsőben, de emiatt a hüvelyi közösülés is fájdalommal, diszkomfortérzettel járhat együtt.

Méhdaganat, mióma

Az együttlét közbeni fájdalmat okozhatja a méh daganatos elváltozása is. Általában egyszerű ultrahangos vizsgálattal meg lehet állapítani, hogy rosszindulatú vagy jóindulatú elváltozásról (mióma) van-e szó. Az időben megkezdett kezeléssel elkerülhető, hogy nagyobb baj legyen, ezért panasz esetén mindenképpen tanácsos felkeresni a nőgyógyászt!

Endometriózis

A betegség során a méhnyálkahártya a méhen kívül is képződni kezd, például a petevezetékben, illetve a kismedence egyéb területein. Nemcsak a szex válhat emiatt fájdalmassá, hanem a meddőség egyik gyakori oka is lehet az endometriózis, ezért feltétlenül forduljunk szakorvoshoz!

Nyirokmirigyek eltömődése az intim területen

A kisajkak belső oldalán található, normál esetben váladékot termelő mirigyek elzáródása ugyancsak okozhat fájdalmat közösülés közben.

Szülés utáni állapot

Hüvelyi szülés során a szülőcsatornában apróbb sérülések keletkezhetnek, illetve a gátseb nyoma is jó ideig érzékeny lehet. Ami segíthet: ápoló kenőcs külsőleges használata, valamint olyan speciális hüvelykúp alkalmazása, amely elősegíti a hámosodást, illetve szövetregenerációt.

Hüvelyszárazság

A hüvelyszárazság nem csak a változókorú vagy idősebb nőket érintheti. Előidézheti egyéb, a szokásostól eltérő hormonális állapot is, így könnyen előfordulhat például várandósság, illetve szoptatás időszakában, vagy akár fogamzásgátló szedése mellett, a gyógyszer mellékhatásaként. Ez a tünet viszonylag egyszerűen kezelhető patikában kapható, hüvelyszárazság elleni készítményekkel.

Micovag Plus termékdoboz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt gyógyászati segédeszköz.

Micovag plus

Képes gátolni a gombák szaporodását

Micovag plus

Csökkenti a hüvelyviszketést

Micovag plus

Enyhíti az égő érzést

Micovag plus

Speciális, komplex összetétel: bórsav, tejsav, bizabolol (kamillából származó illóolaj)

Micovag plus

Teljessé teszi a gombaellenes kezelést, különösen gyakran kiújuló hüvelygomba esetén

Micovag plus

Patikában recept nélkül kapható